Translate

2013-01-27

En enkel och god fiskrätt med sås

Ugn: 200 grader - sätt igång direkt (ändrade värmen, så fisken inte blev så torr)
ca 50 minuter i ugnen.

Ingredienser:

400gram Torsk - djupfryst i block

kryddor efter egen smak, jag har använt:
Trocomare Örtsalt - A.Vogel
Chiliflakes - Santa Maria
Vitlökskrydda - Alpnaering

5dl Vispgrädde 36% - så det täcker fisken i formen & lite till.
Eller
en burk (400ml) ICA Asia - Kokos mjölk

Hur gör jag:

Häller i lite smör i botten på en "sockerkaksform"

Örtsalt så det nästan täcker botten

I med torsken i formen
krydda med örtsalt, chiliflakes & vitlökskryddan

häll på grädden

in i ugnen på gallert, på tredje "hållaren" från botten.

Låt den vara inne i ugnen i 50 minuter

rensa bort den svarta hinnan som blir, sen är det bara att servera

Ät den som den är, med mos eller potatis

Lycka till!






kryddad
med grädde eller kokosmjölken
Med ris

Med potatis




Inga kommentarer: