Ugn: 175 grader ca 46-60 minuter
Ingredienser:
1 Paket Blandfärs brukar vara ca 400-500g
0.75 dl ströbröd
2 dl Mjölk
1 st ägg
1 liten Lök - fin hackad
Chiliflakes - efter smak
Vitlökskrydda - efter smak
Texas Grillkrydda - efter smak
Smör och rapsolja - till botten och över "limpan"
Hur gör jag:
Blanda ströbrödet och mjölken i en bunke - Låt det svälla ca 10 minuter
Lägg i blandfärsen, ägget, löken, och kryddorna och blanda ihop den väl men inte för länge då blir färsen
torr
Lägg i blandfärsen i en Smörad Ugnsfast form, forma den lite som en brödlimpa,
lämna lite mellanrum, mellan köttet och kanten på formen.
"spritsa" över lite smör över limpan och in i ugnen på gallert, på tredje "hållaren" från botten.
Lycka till!
![]() |
Köttfärslimpa med potatis och löksås |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar