Translate

2013-12-13

Köttfärslimpa

Köttfärslimpa
Ugn: 175 grader ca 46-60 minuter

Ingredienser:
1 Paket Blandfärs brukar vara ca 400-500g
0.75 dl ströbröd
2 dl Mjölk
1 st ägg
1 liten Lök - fin hackad
Chiliflakes - efter smak
Vitlökskrydda - efter smak
Texas Grillkrydda - efter smak
Smör och rapsolja - till botten och över "limpan"

Hur gör jag:

Blanda ströbrödet och mjölken i en bunke - Låt det svälla ca 10 minuter

Lägg i blandfärsen, ägget, löken, och kryddorna och blanda ihop den väl men inte för länge då blir färsen
torr

Lägg i blandfärsen i en Smörad Ugnsfast form, forma den lite som en brödlimpa,
lämna lite mellanrum, mellan köttet och kanten på formen.

"spritsa" över lite smör över limpan och in i ugnen på gallert, på tredje "hållaren" från botten.

Lycka till!





















Köttfärslimpa med potatis och löksås

Inga kommentarer: