Ingredienser:
Makaroner - kokta
½ "ring" Falukorv - Enebacken i detta fall (lidl)
5 dl Cream fraiche
1-2 paprika - efter smak
½ Purjolök - ca 15-20 cm efter "blasten" är borta
Hur gör jag:
Jag börjar med att jag kokar makaronerna gärna gammaldags Ideal makaroner
Under tiden så tärnar jag en halv falukorv, steker den lätt i en stekgryta
sedan sköljer och tärnar jag 1-2 paprikor och ½ purjolök
blandar ner det med falukorven, i stekgrytan på med locket
När makaronerna är klara, häll av vattnet och blanda ner makaronerna
och en burk med cream fraisch, i stekgrytan
låt allt värma till sig, ca 2-5 minuter under lock
Klart att servera.
Lycka till!
Tips!
Vill du göra det enklare för dig, förbereder du falukorv, paprika, purjolök i var sin skål.
![]() |
Falukorv |
![]() |
Paprika |
![]() |
Purjolök |
![]() |
Cream fraiche |
![]() |
Tärnad paprika |
![]() |
Tärnad purjolök |
![]() |
Tärnad falukorv |
![]() |
Blandningen med Cream fraiche |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar