ska gräddas 2%
Ingredienser:
Botten
3st ägg
2 st äggvitor
3 dl socker
3hg malda nötter
Choklad kräm
150 g smält smör
2 dl florsocker
2 st ägg gulor
2-3 msk kakao (går lika bra med o´boy)
Glasyr
1pkt mörk blockchoklad smält (godare med ljus)
ev kokos
Hur gör jag:
Vispa 3 st ägg och 2 st äggvitor med 3 dl socker pösigt.
Blanda i 3 hg malda nötter, häll upp på en smörjd och mjölad långpannan (eller smörpapper)
Gräddas!
Haka blockchokladen och börja smälta den
Nu är det dax att göra i ordning cholkadkrämen!
Smält smöret.
Vispa ägg gulorna, blanda i florsocker och kakaon tillsätt sedan det smälta smöret.
Vid det här laget har du tagit ut kakan, häll chokladkrämen jämt över kakan.
När blockchokladen har smält häller du den över hela kakan.
Dekorera ev kokos.
Låt svalna, gärna i kylen.
När blockchokladen stelnat, så skär du kakan i fyrkanter förvara den i frysen.
När du blir sugen är det bara att ta direkt ifrån frysen och äta.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar